Συστήματα κατασκευής


Προκάτ σπίτια με πάνελ και κοιλοδοκούς

Ο πλέον συνήθης τρόπος κατασκευής προκατασκευασμένων ποιοτικών και αξιόπιστων σπιτιών με υψηλή αισθητική, για οικονομία, ταχύτητα παράδοσης παρέχει: Αντισεισμική θωράκιση , Πιστοποιημένη μέθοδος κατασκευής λόγω του ότι ο μεταλλικός σκελετός κατασκευάζεται στο εργοτάξιο και τα προϊόντα τα οποία αφορούν την κύρια δόμηση δηλαδή το χάλυβα, είναι βιομηχανικής παραγωγής, άρα περισσότερη για τον ιδιοκτήτη ασφάλεια και εγγύηση.

Το υλικό κατασκευής είναι πάνελ 4-6cm προσαρμοσμένο πάνω σε βαρέως τύπου κοιλοδοκούς 100Χ100X0.04mm, ήχοθερμομόνωση 5-7cm, και επένδυση εσωτερικά γυψοσανίδας και εξωτερικά με επένδυση πέτρας (tepostone) ή θερμοσοβά σύμφωνα με τον πολεοδομικό κανονισμό.

Τρόπος κατασκευής: Ξύλινα σπίτιαΤα ξύλινα σπίτια αποτελούν την πλέον αξιόπιστη λύση και συνδυάζουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλή αισθητική, άριστη θερμομόνωση, μεγάλη διάρκεια ζωής, με χαμηλό κόστος και πολύ μικρούς χρόνους παράδοσης.
Η ξύλινη τουβλέτα είναι κατασκευασμένη από OSB ρυτίνη, εξηλασμένη πολυστερίνη πάχους 3cm 2 τεμαχίων. Μοριακή σανίδα 7cm . Με συνολικό πάχος τοιχοποιήας 16cm. Η επένδυση της εξωτερικής τοιχοποιήας γίνεται από ξύλο μασιφ μικρής ή μεγάλης διατομής.
Γιατί ξύλινο; Tο ξύλο είναι ένα φυσικό και ουσιαστικά ζωντανό υλικό, χωρίς χημικά ή άλλες τοξικές ουσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, ότι παρέχει και το πιο υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Μάλιστα λειτουργεί και ως βιολογικός ρυθμιστής της υφιστάμενης υγρασίας στο χώρο, καθώς ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του χώρου, βοηθά στην απορρόφηση ή εκπομπή υγρασίας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.
Άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για ξυλεία συμβατικών δασών, αλλά για συστηματικές καλλιέργειες που βρίσκονται υπό την εποπτεία εξειδικευμένων επιστημόνων.

Τρόπος κατασκευής: Σύμμεικτη κατασκευήΕίναι ο πιο σύγχρονος τρόπος κατασκευής και ο πιο ασφαλής τρόπος κατασκευής, ο πλέον διαδεδομένος στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.
Ο φέρων οργανισμός της οικοδομής αποτελείται από στοιχεία χάλυβα με διαγώνιους συνδέσμους και σιδηροπαγές σκυρόδεμα, οι δε πλάκες αποτελούνται από μπετό και δένονται όπως και στα συμβατικά κτήρια, και τέλος η τοιχοποιία απαρτίζεται κυρίως από λιθοδομή η οποία αποτελείται από πορομπετόν το οποίο είναι ένα ελαφρύ, συμπαγές, θερμομονωτικό δομικό υλικό, κατάλληλο για κτίσιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων ( alpha block) και δέχεται ως κάλυψη πλάκες θερμικής πρόσοψης.
Παρέχει:
Αντισεισμική θωράκιση , Πιστοποιημένη μέθοδος κατασκευής λόγω του ότι ο μεταλλικός σκελετός κατασκευάζεται στο εργοτάξιο και τα προϊόντα τα οποία αφορούν την κύρια δόμηση δηλαδή το χάλυβα, είναι βιομηχανικής παραγωγής, άρα περισσότερη για τον ιδιοκτήτη ασφάλεια και εγγύηση, Μειωμένος χρόνος αποπεράτωσης, Μειωμένο κόστος ασφαλιστικών ταμείων, περίπου κατά 50%, τελικό κόστος επένδυσης σε σχέση με την συμβατική κατασκευή κατά 20%.

Κατασκευές και χαρακτηριστικά

1. Σταθερό κόστος , 2. Χαμηλό κόστος έως 50%, 3. Αντισεισμικό, 4. Θερμομονωτικό, 5. Οικολογικό, 6. Ενεργειακή απόδοση σύμφωνα με τον κανονισμό ΚΕΝΑΚ, 7. Μειωμένες εισφορές στο ΙΚΑ κατά 60-70%, 8. Αρχιτεκτονικό (ελεύθερο σχέδιο), 9. Εύκολη επέκταση κτηρίου
Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.3661/08 και τη θέσπιση του μηχανισμού ενεργειακής κατηγοριοποίησης των κατασκευών βάση του ΚΕΝΑΚ, όλες οι κατασκευές που η οικοδομική τους άδεια εκδόθηκε μετά το 2010 υποχρεωτικά εκδίδουν πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσεις βάση της μελέτης του ΚΕΝΑΚ. Όλες οι κατασκευές εντάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες Α+, Α, Β+, Β, C, D, E, F, G όπου από την κατηγορία C και κάτω θεωρούνται ως μη αποδεκτές κατασκευές. Βάση του ΚΕΝΑΚ υπολογίζεται η ετήσια κατανάλωση ενέργειας μιας κατασκευής. Οι κατοικίες που υπάγονται στην ενεργειακή κλάση Α+ μπορούν να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70% σε σχέση με μια κατασκευή ενεργειακής κλάσεις Β.
Οι Οικολογικές Κατασκευές είναι η πλέον διαδεδομένες ,κατασκευασμένες με υψηλών προδιαγραφών υλικά. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Χαμηλό κόστος Υψηλή ενεργειακή απόδοση κατοικίας Χαμηλό κόστος ψύξης-θέρμανσης Υψηλή θερμομονωτική ικανότητα των εξωτερικών τοίχων λόγο της εξωτερικής θερμοπρόσοψης Βιοκλιματικός σχεδιασμός κατοικίας
Η poweraloumin κατασκευάζει αντισεισμικές κτήρια και κατοικίες , σύμφωνα με τον αντισεισμικό νόμο και κανονισμό πληρόντας όλες τις σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές για την μέγιστη ασφάλεια.
Επισκευές,ενισχύσεις,προσθήκες Σε υφιστάμενα κτίρια που περιλαμβάνει εκτός των άλλων : Μελέτη και κατασκευή προσεισμικής ενίσχυσης υφιστάμενων κτιρίων που έχουν μελετηθεί με παλαιούς αντισεισμικούς κανονισμούς, με στόχο την μείωση της πιθανότητας βλάβης και αποφυγή κατάρρευσης σε μελλοντικό σεισμό (αναβάθμιση σεισμικής επάρκειας). Μελέτη και κατασκευή ενισχύσεων σε κτίρια που έχουν υποστεί βλάβες είτε λόγω σεισμών είτε λόγω φυσικής φθοράς λόγω παλαιότητας. Μελέτη και κατασκευή προσθήκης καθ' ύψος / κατ' επέκταση σε υφιστάμενες κατοικίες.
Όλες μας οι κατασκευές , κατασκευάζονται επιτόπου και περιλαμβάνουν κουφώματα, πλήρες ηλεκτρική εγκατάσταση, πλήρες υδραυλική εγκατάσταση και διαμόρφωση όλων των χώρων.

Στάδια κατασκευής

Οι τεχνίτες πέτρας (tepostone) του τεχνικού τμήματός μας αναλαμβάνουν και ντύνουν με πέτρα κάθε κατασκευή , δίνοντάς της ,την μοναδικότητά της.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.